hits
Hjem Om meg Kontakt

Tur til Warszawa

I starten av desember (2013) var jeg på jentetur til Warszawa i Polen. Føre vi dro fant jeg ikke så mye reisetips om Warszawa, og derfor tenkte jeg og skrive litt om det selv nå. 

Siden Warszawa er hovedstaden i Polen, så er dette den dyreste byen og dra til. Selv om det er den dyreste byen i Polen, er det ikke spesielt dyrt der hvis man sammenligner med Norge. For fly og hotell betalte vi ca. 420 kr hver for tre dager. Utrolig billig ja! Hotellet booket vi på hotels.com og fly bestilte vi på ryanair.com.  


Vi var 7 stykker som reiste sammen, så vi hadde to leiligheter. Leilighetshotellet vi sov på var Platinum Apartments. Leilighetene var kjempefine og store, og med to store soverom. Det var også gratis internett i leilighetene. 


Utsikten fra leiligheten vår.

Når vi førsten var på storbytur måtte vi selvfølgelig shoppe litt også. Vi dro til et kjempestort kjøpesenter som heter Zlote Tarasy. Det tok ca. 10 minutter å gå dit fra leilighetene. Kjøpesenteret har de fleste kjente butikkjeder som H&M, The Body Shop, Top Shop, New Yorker, Mango, Victoria's Secret (Beauty & Accessories) osv. Alt i disse butikkene lå på ca. 20-30 kr billigere enn det er i Norge, så det er ikke så stor forskjell. Hvis man vil finne veldig billige klær, sko osv burde man heller dra i butikker som ikke er så kjente.


Inngangen til kjøpesenter er til høyre på bildene

Vi var også en tur i gamlebyen. Her hadde de pyntet veldig til jul, så fikk veldig julestemning når man gikk bortover gatene der. Det er mange små butikker i gamlebyen, men det er stort sett det samme i alle butikkene. Mye forskjellige suvenirer, guidebøker, litt klær, smykker og andre småting. 

Når det gjelder mat så var det veldig billig. Både på restauranter og i dagligvarebutikker. Den første dagen var vi på en kinarestaurant, og tror jeg betalte rundt 25 kr for en stoor porsjon. Maten var også veldig god! Vi var også på Hard Rock Cafè og spiste den ene dagen. Den ligger ved det store kjøpesenteret (Zlote Tarasy). Maten var også veldig god her, men litt dyrere. 

Så kan jeg legge til at de er veldig dårlige i engelsk der nede, to av Taxisjåførene vi hadde snakket ikke engelsk.. Men bortsett fra det så har jeg egentlig ikke noe negativt og komme med :-) .
Og en annen ting, somregel når man er utlandet burde man jo somregel spør om pris før man tar taxien.. Men i Warszawa så hadde stort sett alle taxiene taksameter som de fulgte, så det nyttet ikke prøve å prute på prisen. 

En side jeg fant på turen som vi fant mye nyttig info på var warszawaguiden.no

Håper dette innlegget kommer til nytte for deg hvis du skal på tur til Warszawa! :-)
 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar