hits
Hjem Om meg Kontakt

Frivillig arbeid med dyr

I dag har jeg vært hos Redd Dyra. Der har jeg vært en dag i uken i ca. et halvt år nå, og synes det har vært kjempekoselig å vært der å stelt og kosa med pusene som er der. Siden jeg drar til Sør-Afrika til søndag og ikke vet helt hvordan jeg skal jobbe når jeg kommer så blir det nok en stund til jeg skal dit igjen. Nå bor jeg jo en time unna, så hadde vært mye lettere hadde jeg bodd nærmere.. Så bor du nærme en frivillig organisasjon (Dyrebeskyttelsen, SPCA eller lignende) og er glad i dyr, anbefaler jeg deg å jobbe frivillig der! :-) 


Åh, kommer til å savne alle de søte pusekattene! ♥
 

Nå når jeg skal til Sør-Afrika skal jeg også jobbe frivillig med dyr. Men med litt større katter, bl.a. løver og geparder. Blir nok kjempegøy og spennende! Jeg drar sammen med to venninner, og vi skal være der tre uker. Vi skal bo og jobbe på en farm som heter Zanchieta Wild Cat Farm, som ligger i Bloemfontein i Sør-Afrika. Der er det veldig mange forskjellige dyr (for det meste kattedyr) som vi skal stelle med, mate osv. :-) 


Synes ikke det er lenge siden jeg lagde denne nedtellingen i Days Lite på Ipaden min, og da var det over 130 dager til jeg skulle dra. Rart å tenke på at nå er det kun 6 dager igjen!
Har internett der nede, så skal prøve å få blogget så og si hver dag. Og legge ut mange bilder selvfølgelig! :-)


7 kommentarer

wa2wo.blogg.no

11.02.2014 kl.00:20

Så utrolig fint at du bidrar! Og virkelig spennende å skulle gjøre det i Sør Afrika!:D <3

Silje Silje

11.02.2014 kl.16:10

Så gøy! Det virker skikkelig kjekt å dra på slik tur, kos deg masse!

Ronja Gujord

11.02.2014 kl.19:39

Så spennende! Misunner deg tur for å jobbe med dyr i Afrika - lykke til og kos deg masse!:)

Marianne Holand

11.02.2014 kl.20:37

Utrolig bra gjort av deg :-) Spennende.

Helene

11.02.2014 kl.21:13

Så morsomt! Du må glede deg kjempe masse!

Jeg jobbet som frivillig på Harnas Wildlife Fondation i Namibia. Var det i 8 uker, og det er en utrolig opplevelse!

Men vær forsiktig når du lander med flyet i Johannesburg. Pass på tingene dine og vær forsiktig hvis de som jobber der spør om du trenger hjelp til noe. De er ute etter å tjene penger, men sier ikke noe om dette før etter de har hjulpet deg. Det gjorde de med meg.

Jeg måtte bytte fly først i Paris og så Johannesburg før jeg landet i Namibia. Da flyet mitt fra Paris var 1 time forsinket, og jeg da kom frem til Johannesburg 50 min før flyet gikk, mente de at det ikke var mulighet for meg å komme meg på flyet da gaten var stengt. Det var jo en mann som først stoppet meg og spurte om jeg trengte hjelp, så jeg viste han hvor jeg skulle. Han førte meg rundt til forskjellige folk, og uansett hvor jeg gikk fikk jeg huden full av kjeft. Akkurat som om det var min feil at flyet mitt var forsinket. De prøvde å skremme meg og si at jeg ikke kunne ta fly før dagen etter, men tilslutt fikk de fikset det. Da mannen fulgte meg bort spurte han om jeg hadde penger, for han måtte ha penger når han hadde hjulpet meg. Jeg sa jeg hadde bankkort bare, men da ble han kjempe sur, så jeg ble jo redd. Da ga jeg han en 10 euro, men da klikka han fordi det var alt for lite. Jeg hadde ikke noe annet enn en 50 euro. Så det endte jo med at jeg ga han over 400 kroner. Jeg var redd han ikke ville hjelpe meg til flyet eller hva annet han kunne finne på å gjøre, så da tenkte jeg det var best å bare gi det til han.

Så vær forsiktig når du er der nede! Har også hørt at du aldri må gå ut i Johannesburg alene. Det er ikke trygt og masse tyverier. Spesielt på turister.

Hehe, er ikke meningen å skremme deg her nå! Bare gjøre deg oppmerksom på det :)

God tur og du må kose deg masse!

Katrine

11.02.2014 kl.21:27

Takk for informasjonen, skal huske på det! :) Drar heldigvis sammen med to andre, så det er jo kanskje litt tryggere :)

Helene

11.02.2014 kl.22:13

Ja, det er nok tryggere. Jeg dro jo helt alene. Så det gjør meg jo til et lettere offer :)

Det går sikkert bra. Bare vært oppmerksom på det hvis noen spør om dere trenger hjelp med noe :)

Skriv en ny kommentar